ДПС поиска оставката на президента и правителството и… експертен антикризисен кабинет

ДПС поиска оставката на президента и правителството и… експертен антикризисен кабинет

ДПС поискаха оставка на правителството и оставка на Румен Радев. От партията излязоха с искане и за експертен антикризисен кабинет.

ДПС поискаха оставка на правителството и оставка на Румен Радев. От партията излязоха с искане и за експертен антикризисен кабинет. ДПС предложиха премиерът да се избира от най-голямата политическа партия, а вицепремиерът да се посочи от втората по големина партия.
Днес вместо да очертаваме дейността на парламента, се налага да обсъждаме спешни антикризисни мерки. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на есенното заседание на НС.
„Днес сме свидетели на разпад на държавността – трябва да спасим ситуацията. ДПС е отговорна“, подчерта председателят на ДПС.
„Изборът на ГЕРБ е за този популистки и националистически кабинет. Направиха договор, за който те твърдят, че е програма за управление“, припомни Карадайъ.
„Преди 4 години избрахме Румен Радев за президент като контрапункт на модела на ГЕРБ. Вместо той да влезе в роля на обединител, влезе в ролята на политическото противопоставяне. Румен Радев атакува Борисов, НС и правителството, опитва се да противопоставя съдии и прокурори. Така с ерозира съдебната власт, институциите и президентството. Президентът трябва да бъде обединител на нацията, но вместо това с действията си Радев ерозира всички органи и институции“, каза Карадайъ.
Снимка: Новини Бг
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: