ДПС печели 3,5 мандата в Кърджалийско, Хасан Азис обясни посланието на избирателите

ДПС печели 3,5 мандата в Кърджалийско, Хасан Азис обясни посланието на избирателите

3 сигурни мандата има вече ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, научи 24rodopi.com. Най-близо до другите два мандата са ГЕ

3 сигурни мандата има вече ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, научи 24rodopi.com. Най-близо до другите два мандата са ГЕРБ, „Има такъв народ“ и пак ДПС, защото партията на Мустафа Карадайъ има голям остатък. Това сочат данните от предварителното преброяване.„Изборните резултати на ДПС са повод не за лични нападки и оценки за другите, а е опит да се прочете посланието на избирателите. А то е желание за промяна на едноличния модел на управление, какъвто беше досега“, заяви заместник-председателят на ДПС Хасан Азис пред БНТ.

„България се нужда е от многопартийно управление, от диалог“, подчерта Азис.

Той посочи, че избирателите очакват партиите да седнат на масата, а не да се отричат една друга.

По думите му ДПС ясно е заявило, че е готово да подкрепи правителство, което да започне да изпълнява и да работи по приоритетите на страната.

В политиката диалога е най-важното нещо, той е предпоставка за развитие. Избирателят предполага политическите партии да имат диалог, а не да си чертаят разделителни линии, заяви още заместникът на Мустафа Карадайъ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0