ДПС: Оставка на Цвета Караянчева, заради злоупотреба с власт, опорочени конкурси…

ДПС: Оставка на Цвета Караянчева, заради злоупотреба с власт, опорочени конкурси…

Представителите на ДПС в област Кърджали настояват за незабавната оставка на председателя на НС Цвета Караянчева, обявиха в декларация

Представителите на ДПС в област Кърджали настояват за незабавната оставка на председателя на НС Цвета Караянчева, обявиха в декларация от Областното ръководство на Движението за права и свободи в Кърджали.

Ето текста на декларацията:

„Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да й припишат нейните съпартийци. ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие  на политическата сцена вече 13 г. Факт е, обаче, че тя нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво.

Този модел, който категорично отричаме, включва:

-Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;

-Опорочени конкурси и  повсеместни партийни назначения;

-Използване  на областния управител като пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;

-Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;

-Липса на управленски капацитет и експертиза – вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в област Кърджали;

-Опорочени конкурси за директори на училища;

-Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;

-Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората.

През последните 30 години нито един министър-председател на България  не си е позволявал така да обижда Кърджали…, нито Кърджали го е заслужил!

Цвета Караянчева не е Кърджали и Кърджали не е Цвета Караянчева!

В името на държавността и стабилността Областният съвет на ДПС-Кърджали настоява за оставката на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0