ДПС-Кърджали: Много сме добри! COVID-19 и обезлюдяването на селата ни попречиха за 50 000!

ДПС-Кърджали: Много сме добри! COVID-19 и обезлюдяването на селата ни попречиха за 50 000!

13.26% от гласовете за ДПС са от област КърджалиДвижението за права и свободи се е представило много добре на парламентарните избори на


13.26% от гласовете за ДПС са от област Кърджали


Движението за права и свободи се е представило много добре на парламентарните избори на 4 април. Това е изводът на Общинския съвет на ДПС в Кърджали и на Областния съвет на ДПС.

Новината е от проведените късно в петък заседания на двата партийни органа, на които са били анализирани изборните резултати.

Припомняме, че в област Кърджали ДПС спечели 44 599 гласа, 63,05% от общия брой. Поставената от председателя Мустафа Карадайъ беше 50 000 гласа и 4 депутатски мандата.

В анализа е посочено, че заради ковид пандемията много симпатизанти не са отишли да гласуват. Голяма част от електората пък вече е в Западна Европа. „По време на кампанията видяхме, че все повече стават селата, в които ни посрещат хора с бастуни“, заявил един от активистите, визирайки тенденцията на обезлюдяване в Източните Родопи.

ДПС в област Кърджали е отличникът на партията на изминалите избори, става ясно от сравняването на резултатите в другите региони. Партията спечели 336 306 гласа в страната, като 13.26% от вота е кърджалийски.

Извън официалната част, активисти на ДПС са коментирали, че „колкото страха от COVID-19 е попречил за изпълнението на плана от 50 000 гласа, толкова и подреждането на самата листа с кандидати за депутати“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0