ДПС-Кирково за скандала „Дърва срещу глас“: Горски е заплашвал, задържаният е защитил хората!

ДПС-Кирково за скандала „Дърва срещу глас“: Горски е заплашвал, задържаният е защитил хората!

24rodopi.bg/Политика   Служител на Горското стопанство в Кирково е отказал да осигури дърва за огрев на определени хора с мотив, че са прив

24rodopi.bg/Политика

 

Служител на Горското стопанство в Кирково е отказал да осигури дърва за огрев на определени хора с мотив, че са привърженици на ДПС. Той е отправил закани за саморазправа. Задържаният впоследствие 46-годишен мъж пък е опитал да защити гражданите.

Това се посочва в декларация на Общинския съвет на ДПС в Кирково по повод изявлението на вътрешния министър Бойко Рашков, който обяви, че е „заловен гражданин, който е заплашвал друг, че или трябва да гласува за ДПС, или няма да получи дърва за огрев“.

„В случая става въпрос за неизпълнение на служебните задължения на служител на Горско стопанство, който отказва да осигури дърва за огрев на определени лица с мотив, че са привърженици на ДПС. За нас е необяснимо как подобно действие остава незабелязано и без последствия от органите на реда, имайки предвид, че именно въпросното лице, горски служител, е отправил закана за саморазправа и заплаха за живота на лицата поискали дърва за огрев. Обратно на всичко това, служители на МВР търсят отговорност от човек, който се е опитал да защити онеправдани граждани на община Кирково“, се посочва в декларацията.

От местната структура на ДПС допълват, че министър Рашков най-вероятно е бил подведен от „неистините на неговите служители“.

От Общинския съвет на партията настояват прокуратурата да провери случая.

Припомняме, че в следобедните часове на 7 октомври бе задържан един от най-заможните хора в Източните Родопи. Той е с разностранен бизнес – хотелиерство, търговия, ресторантьорство, дърводобив и други дейности, които осигуряват препитание на около 200 семейства в област Кърджали. 46-годишният жител на община Кирково е бил задържан в полицейското управление за принуда и отправени заплахи, свързани с политическите права на гражданите, посочиха от Областната дирекция на МВР. По първоначални данни мъжът се заканил с уволнение към горски служител с обвинение, че не предоставя дърва за огрев на симпатизанти на определена политическа сила. От задържания са били снети обяснения и по-късно е бил освободен по медицински показания./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0