До 1000 евро за фалшива книжка, 17 евро за табели – менте?!

Родопчанин бе спипан да шофира с фалшива книжка. Свидетелството за правоуправление било „издадено“ в Полша. Полицаите о

Родопчанин бе спипан да шофира с фалшива книжка. Свидетелството за правоуправление било „издадено“ в Полша. Полицаите обаче веднага разпознали ментето, а общият работник от Девин се озова в съда.
Магистратите решиха да не се търси наказателна отговорност от водача за съставянето на фалшивия документ. Той обаче получи наказание „пробация“ за срок от 8 месеца.
Припомняме, че десетки са случаите в Родопите на използване на шофьорски книжки-менте. В голяма част от случаите свидетелствата са гръцки, италиански и испански. В хода на едно от досъдебните производства стана ясно, че нашенци броели от 500 до 1000 евро за неистинския документ.
За 17 евро пък родопчани можели да се сдобият с регистрация-менте за МПС. Изработките се правели по поръчка в магазин в квартал „Кипсели” в Атина. Това разкри преди време роден гурбетчия, който бе спипан с фалшива табела на автомобила си при опит да влезе в страната през „Маказа”.
„Посетих магазин в Атина, където се изработват всякакви табели и направих поръчка. Струваше 17 евро. После сам си я монтирах”, разказа пред съда в Момчилград родният гастарбайтер.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0