До седмица отварят детските градини, но постепенно

До седмица отварят детските градини, но постепенно

До седмица ще започне постепенно отваряне на детските градини. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щ

До седмица ще започне постепенно отваряне на детските градини. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб.
Той уточни, че много внимателно се следи опитът на страните, които вече са отворили детските градини, но подчерта, че у нас трябва да се отчита и фактът, че немалка част от децата живеят заедно с бабите и дядовците си, което е рисково за възрастните хора.
„До седмица ще имаме някои решения. Предлагат се няколко сценария. Едното е при редуцирани брой на децата в групите, при препоръки за спазване на мерки, така че да може родителите, които искат да пуснат децата си на детска градина, да се върнат на работа. В момента Министерство на здравеопазването прави анкета за нагласата на родителите – склонни ли са да ги пуснат, при какви условия, ако са по-малко на брой, колко да са в група. Всичко това много внимателно преценяваме“, заяви той, цитиран от Фокус.
Както 24rodopi.com вече писа, 55% от родителите в страната изразяват готовност да пуснат децата си в детска градина, а 56% от детските учители са готови в момента да започнат работа в редовна учебна среда.
Това са нагласите за рестарт на образователния процес при най-малките, изследвани от синдикат „Образование“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0