Дочакахме! Красен Кралев идва за първа копка на новата спортна зала

Дочакахме! Красен Кралев идва за първа копка на новата спортна зала

Повече от две години след обявяването на проекта, в Кърджали ще бъде направена първата копка на новата спортна зала. В понеделник в гра

Повече от две години след обявяването на проекта, в Кърджали ще бъде направена първата копка на новата спортна зала. В понеделник в града край Арда пристига спортният министър Красен Кралев, който ще даде официален старт на строежа на съоръжението.

Както вече писахме, заданието е на Спортното министерство, а отпуснатите средства са приблизително 4 милиона лева.

Припомняме, че новината за изграждане на ново съоръжение от такъв тип в Кърджали бе обявена през май 2018 година. „Тогава ние разполагахме с идеен проект, който също трябваше да бъде превърнат в работен. Той обаче се отнасяше за сградата на бившия техникум в квартал „Студен кладенец“. След това мястото бе променено и това наложи нова архитектурна концепция“, коментира забавянето областният управител Никола Чанев.

Търсенето на друг терен се наложи след като от спортните клубове в града поискаха залата да бъде в централната част на града.

Новият терен е в района на комплекс „Арпезос“. Процедурата по прехвърляне на имота от страна на Общината към държавата също забави неговото стартиране. Именно там ще бъде и първата копка.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0