Доц. Мангъров: Не можем да стоим затворени година-две, над 600 000 българи вече са прекарали COVID-19

Доц. Мангъров: Не можем да стоим затворени година-две, над 600 000 българи вече са прекарали COVID-19

"Хубаво е тези, които задават ритъма, да са хора в час. Няма логика да може да седиш в метрото, а да не можеш да стоиш в парка". Тов

„Хубаво е тези, които задават ритъма, да са хора в час. Няма логика да може да седиш в метрото, а да не можеш да стоиш в парка“. Това каза началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров по БНТ. „Не по-малко от 500-600 000 са прекарали болестта COVID-19 у нас“.
Важното е хората да спазват хигиена, категоричен е специалистът.
Мангъров похвали постигнатите у нас резултати. Смъртност у нас като Италия и Испания няма да има, защото у нас няма сухите съчки, както се изрази той.
Мангъров пращал съобщения на премиера. Според доцента обаче около премиера има хора, които ги е страх, а в щаба нямало хора с опит в епидемилогията и там били забравени всички принципи на епидемиологията. Той е привърженик на шведския модел с изграждане на групов имунитет. Не трябвало обаче да се изкривяват цифрите. Поне 500 000-600 000 българи са прекарали коронавирус у нас, е оценката на Мангъров. Според него трябва да се пазят уязвимите хора.
Не можем да стоим затворени година – две – три, категоричен бе Мангъров. Мнението му е да се отварят мерките постепенно и този процес не трябва да се отлага безкрайно. Най-опасното на този вирус е начинът, по който се реагира на него, изтъкна Мангъров, който имал чувството, че е част от нискобюджетен филм.
Не съм опозиция, каза още доцент Атанас Мангъров. Аз от девета дупка на кавала, се превърнах в една от главите на триглавата ламя, смята той.
Мангъров бил част от отбора независимо дали на Мутафчийски му харесва или не. А генералът искал той да решава, но нямал знанията. Не си ти човекът, подчерта Мангъров.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0