Доц. Кунчев: Ако се държим като идиотите на Европа и не се ваксинираме, ще си ударим страшно туризма!

Доц. Кунчев: Ако се държим като идиотите на Европа и не се ваксинираме, ще си ударим страшно туризма!

"Ако продължаваме да се държим като идиотите на Европа и да не се имунизираме, ще си ударим страшно икономиката и туризма. Догодина никой няма да иска

„Ако продължаваме да се държим като идиотите на Европа и да не се имунизираме, ще си ударим страшно икономиката и туризма. Догодина никой няма да иска да дойде в България, ако държим 20-30% ваксинирани на фона на 80-90% в Дания. Хората ще избират безопасни места, каквото няма да сме ние“, коментира в „Още от деня“ на БНТ доц. Ангел Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор настоява у нас да бъдат достигнати нивата на имунизация в съседните страни и даде пример Република Северна Македония, която започнала процеса месец и половина след нас, а сега има 35% ваксинирани, докато при нас са 19%.

„Има проблем с доверието в институциите, има силни анитваксърски настроения., но кажете ми къде в Европа пуснаха лекари да говорят глупости по телевизиите? Къде ги канеха на диспути през вечер и мътеха главите на хората“, твърди доц. Кунчев.

За пореден път той се обяви за задължителна ваксинация за определени групи хора. „Не може да се правим на най-демократичните в света и да казваме, че не демократично задължителното ваксиниране за някои професии. Най-демократичните държави Гърция, САЩ, Франция, Италия го направиха. Има решения на съдилища, че това не нарушава правата на човека“, подчертава Кунчев.

24rodopi.com

На снимките: Плажовете по родното Черноморие са пълни и в средата на септември, в Несебър, Равда и Слънчев бряг преобладават туристите от Румъния и Русия. Ангел Кунчев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0