Допълнително по 650 лева за полицаите от КПП-тата

Държавата отпуска над 10 000 000 лева за допълнителни плащания на полицаите по контролно-пропускателните пунктове на областните град

Държавата отпуска над 10 000 000 лева за допълнителни плащания на полицаите по контролно-пропускателните пунктове на областните градове. До края на извънредното положение близо 15 200 служители на реда ще получават допълнително на месец по 650 лева. Това обяви днес на брифинг премиерът Бойко Борисов. Той похвали работата на полицаите и обясни, че натоварването и напрежението при тях е много голямо.
Борисов уточни, че ако няма ръст в броя на заразените с коронавирус в страната ще бъде вдигната забраната за разходки в паркове и градинки. Няма да се позволява обаче да се сяда по пейки, пиенето на алкохол, за да се избегне струпването на групи от хора. Контролът за спазването на правилата ще бъде възложен на полицията, а в природните паркове и планините и на доброволци.
Големи групи започват да се заболяват. Резултатите от това пътуване – масово смесване на хора, ние не успяхме да предотвратим, защото полицията не може да преследва и налага крути мерки върху гражданите. В момента всички сме болни от коронавирус – обществата, света. Като на всеки болен искаш да му каже, че има лекарство и скоро ще оздравее. Много колеги тръгнаха по тази тактика, но за мен е нечестна“, категоричен бе Борисов.
По думите му ние понякога сме лицемерни като общество. „Лесно ръкопляскаме на докторите. Значи на нас ни омръзна да стоим вкъщи, а лекарите работят в карантинни условия и със седмици не си отиват вкъщи, а приберат ли се карантинират. На тях това им се вижда хубаво, а на другите им омръзва“, каза още Борисов.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0