“Добруджа“ стана строителна площадка, полагат 400 метра нови тръби

Стартира реконструкцията на водопроводната мрежа по ул. „Добруджа“ в района на пазара в Кърджали. Тя се извършва в участ

Стартира реконструкцията на водопроводната мрежа по ул. „Добруджа“ в района на пазара в Кърджали. Тя се извършва в участъка от ул. „Македония” до ул. „Богдан”. Работници на ВиК вече са на място.
„Това е главен водопровод и тръбата ще е с голям диаметър. На мястото ще бъдат положени 400 метра нови тръби. Реконструкцията е част от Инвестиционната програма на водното дружество и ще продължи около 20-на дни, най-много месец“, съобщи за 24rodopi.com инж. Славчо Славков, управител на „ВиК“ в Кърджали.
По думите му, към края на ремонтните дейности ще се наложи прекъсване на водоснабдяването, за което абонатите ще бъдат уведомявани предварително.
Това, което се вижда в момента е, че улицата вече е затворена, поставени са предупредителни знаци. Движението по една от най-натоварените улици – „Богдан“, която поема трафика от вилните зони край язовир „Кърджали“, е отбито през ул.“8-ми октомври“.
Във връзка с временните промени на движението по посочените улици има издадена заповед на кмета на общината Хасан Азис. След подмяната на водопровода, предстои и цялостно преасфалтиране на ул. „Добруджа“.

24rodopi.om

COMMENTS

WORDPRESS: 0