Доброто: Бабата от клипа „Чок зор“ вече има легла, завивки, бяла техника… (видео)

Доброто: Бабата от клипа „Чок зор“ вече има легла, завивки, бяла техника… (видео)

Легла, завивки, бяла техника и с други вещи от първа необходимост вече разполага възрастната жена от момчилградското село Летовник, коя


Легла, завивки, бяла техника и с други вещи от първа необходимост вече разполага възрастната жена от момчилградското село Летовник, която показахме в репортажа на 24rodopi.com под заглавие „Чок зор“ или най-краткият разказ за живота“.

За пореден път, материал на медията провокира вълна от съпричастност. Този път в основата на кампанията е млада жена на име Айла Сунай, която след като видяла новината, успяла да събере известна сума от дарители, с която да се закупи необходимото. Освен изброеното, домът на Пакизе, така се казва възрастната жена, ще бъде ремонтиран, а дограмите и вратите подменени. „Имаме нужда от строителни материали“, казва Айла. Ще бъдат закупени и още мебели.

По думите на Айла обаче, към момента, възрастната жена не получава пенсия. Припомняме, че Пакизе живее в момчилградското село Летовник. Говори тихо и трудно разбираемо. Репортажът показа фрагмент от битието на 99 на сто от възрастните хора в селата. Друг подобен случай на съчувствие, предизвика тежката съдба на семейството на убития на пътя велосипедист Месут Али. След репортажа на 24rodopi.com в края на 2020г., десетки хора помогнаха на майката и бащата на загиналия с хранителни продукти, мебели, бяла техника и ремонт на дома им.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0