Доброволци: Кучета се тровят в Кърджали! Ветеринар: Възможна причина е бактериална инфекция!

Доброволци: Кучета се тровят в Кърджали! Ветеринар: Възможна причина е бактериална инфекция!

„Бездомни кучета умишлено се тровят в Кърджали след затварянето на приюта!“, алармираха в редакцията на 24rodopi.com добров

„Бездомни кучета умишлено се тровят в Кърджали след затварянето на приюта!“, алармираха в редакцията на 24rodopi.com доброволци, които от години се грижат за безпризорни животни в областния град. Според тях това се случава от повече от месец.

„Около десетина кучета бяха докарани в кабинета в рамките на месец“, потвърди за 24rodopi.com ветеринарният лекар д-р Николай Каснаков. Той обаче не може да потвърди категорично, че се касае за отравяне.

„Клиниката е сходна с бактериална инфекция. Някои от направените изследвания констатираха положителен резултат на Гана, болест, която отбелязва пикове моменти всяка есен и пролет. Възможно е да се касае за отравяне, но и за вирусно заболяване. Не мога да бъда категоричен“, отбеляза д-р Каснаков.

Някои от кучета са били спасени, други са били пратени за лечение в клиники в други градове. Няколко от животните за умрели.

Припомняме, че в Кърджали приют за бездомни кучета на съществува. Функционираше единствено Кастрационен център. Дейността му пък бе атакувана от доброволци от години. В момента центърът е затворен.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: