Доброволците в Черноочене са готови за опасния летен сезон

Доброволците в Черноочене са готови за опасния летен сезон

Опознавателна работна среща-обучение проведоха новият началник на пожарната в Кърджали главен инспектор Митко Николов и доброволцит

Опознавателна работна среща-обучение проведоха новият началник на пожарната в Кърджали главен инспектор Митко Николов и доброволците в Черноочене. Беше направен разбор на зимно-пролетния период до този момент и се обсъдиха задачите, които трябва да се изпълнят до края на годината. Наблегна се на превантивните мерки за справяне с евентуални горски и полски пожари през летния сезон.
Целта на обучението е доброволците да опреснят познанията си за действия при стихийните бедствия, аварийни ситуации, мерките за защита от тях, да се създаде организация на работа и мерки за безопасност при провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.
Пожарникарите и доброволците обсъдиха да се доразвие идеята за провеждане на съвместно тактично обучение за спасяване на пострадали при труден планински  терен.
Главен инспектор Митко Николов отчете, че до този момент на територията на службата ситуацията е сравнително спокойна.
Разбирайки ползите Община Черноочене създаде доброволно формирование „Черноочене – 2016“, което да е допълнителен капацитет от сили за реагиране и  съществен елемент за осигуряване на сигурност на гражданите от района, сподели гл. инспектор Митко Николов.
Доброволното формирование е създадено в края на 2016 година. Досега доброволците са участвали в няколко извънредни ситуации и гасене на пожари.
Исмет ИСМАИЛ
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0