„Добре дошли!“: Планината „глътна“ близо 100 бона на ирландец

„Добре дошли!“: Планината „глътна“ близо 100 бона на ирландец

Пампорово „глътна“ близо 100 000 лева на ирландски гражданин. Мъжът платил за жилище в курорта, което така и не получил. Де

Пампорово „глътна“ близо 100 000 лева на ирландски гражданин. Мъжът платил за жилище в курорта, което така и не получил. Делото срещу българско дружество-продавач на имота пък бе прекратено поради давност, пишат колегите от 24smolian.com.

Сагата за британеца започнала през 2006 година. Мъжът от Острова твърди, че бил въведен в заблуждение при закупуване на апартамент, за който бил платил на различни вноски общо 48 733 евро или в левова равностойност 95 313 лева. Така и не успял да влезе във владение на имота, продаден му от дружество в Смолян. Разследване пък било започнато срещу неизвестен извършител. Прокуратурата обаче прекратила делото поради давност.

В съда в Смолян ирландският гражданин заяви, че „неправилно е прието, че давността за наказателно преследване е започнала да тече през 2008 г., тъй като на 14 март 2014 г. е проведена среща в Смолян със съдружниците във фирмата продавач, на която те са демонстрирали користната си цел, и от тази дата следва да тече давността“.

Районният съд в областния град обаче потвърди определението на прокуратурата. След обжалване, окръжните магистрати в Смолян сториха същото.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0