Добра новина за гурбетчиите ни в Белгия и притеснителна за изселниците в Турция

Добра новина за гурбетчиите ни в Белгия и притеснителна за изселниците в Турция

Добра новина за гурбетчиите ни в Белгия, които ще се прибират в родния край за лятната почивка, но пък друга е неприятна за изселниц

Добра новина за гурбетчиите ни в Белгия, които ще се прибират в родния край за лятната почивка, но пък друга е неприятна за изселниците ни в Турция.
Считано от утре, 20 юни, пристигащите у нас лица от Кралство Белгия не подлежат на 14-дневна карантина. Директорите на регионалните здравни инспекции трябва да отменят карантината на лицата, пристигнали у нас от Кралство Белгия, в периода от 09.06.2020 г. до 19.06.2020 г. Това разпорежда здравният министър с издадена днес Заповед № РД-01-347/19.06.2020 г.
В същата заповед се посочва, че под карантина няма да бъдат поставяни и краткосрочно командированите служители от държавната администрация при изпълнение на техните задължения, по реда на Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина.
Носенето на маски става задължитено в трите най-големи града в Турция, предстои въвеждането на полицейски час по време на студентските изпити. Това е мярката на здравните власти за предотвратяване на разпространението на COVID-19, след нарастването на новите случаи на фона на възобновяването на много бизнеси. Това съобщават медиите в южната съседка.
Както вече 24rodopi.com писа, в 9 вилаета има нов пик на заразата, като сред тях е и „столицата на изселниците“ Бурса.
Кметовете на Истанбул, Анкара и Бурса обявиха, че маските ще бъдат задължителни въз основа на препоръките на Научно-консултативния съвет. Маските вече са задължителни в 47 от 81 провинции на Турция.
Вътрешното министерство заяви, че ще бъде наложен полицейски час утре и следващия уикенд, когато студентите в Турция ще полагат изпити. Загрижени родители и студенти призоваха за отлагане на изпитите поради пандемията.
От началото на епидемията в Турция са потвърдени повече от 184 000 случая, а 4 882 души са починали.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0