Добрата новина! Започна ремонтът на пътищата към Неделино

Добрата новина! Започна ремонтът на пътищата към Неделино

Един от най-големите инфраструктурни проблеми на Неделино ще бъде решен до следващата пролет. Стартирали са подготвителните дейности

Един от най-големите инфраструктурни проблеми на Неделино ще бъде решен до следващата пролет. Стартирали са подготвителните дейности за рехабилитация на 9 километра от пътя Неделино-Златоград, както и на 2-километров учстък от Неделино-Ардино, съобщиха от екипа на кмета на родопската община Боян Кехайов. Строителните дейности пък се очаква да приключат през април догодина.
Състоянието на пътните участъци е в много тежко състояние, с множество неравности, дупки и пропадания, без обезопасителни еластични огради, създаващи ежедневни предпоставки от възникване на ПТП.
За проблема нееднократно алармира през годините кметът Боян Кехайов. Той бе запознал с него Областна администрация, народните представители от региона, както и Министерството на регионалното развитие. От трибуната на Народното събрание дори бе отправено питане към ресорния министър Петя Аврамова, която сама констатирала тежкото състояние на пътя. Той бе залегнал и в Програмата за ремонти на Агенция „Пътна инфраструктура“. От екипа на Боян Кехайов изпращаха и нееднократно писма до МРРБ. Благодарение и на съдействието от страна на областния управител Недялко Славов, ремонтните дейности вече стартират.
На рехабилитация подлежат отсечките Бял извор – Падина – Неделино – (Мадан – Златоград) при км 19+992, гр.Неделино, местност „Баряков дол“, както и Бял извор – Падина – Неделино – (Мадан – Златоград) при км 10+500, гр.Неделино.
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0