ДНК експертизи след бруталния грабеж!  9 месеца няма задържани

ДНК експертизи след бруталния грабеж! 9 месеца няма задържани

ДНК проби са били пратени за изготвяне на експертиза в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР в хода

ДНК проби са били пратени за изготвяне на експертиза в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР в хода на разследването на бруталния грабеж в Неделино.

Девет месеца по-късно, разследването продължава, а задържани все още няма. Досъдебното производство не е приключило, разпитани са били множество лица, разкриват колегите от 24smolian.com, като се позовават на Окръжната прокуратура.

Припомняме, че деянието бе извършено на 21 май миналата година. Маскирани бандити нахлуха в къща в родопския град и държаха в плен в продължение на четири часа семейство. Сигналът за нападението е бил подаден малко преди 7 часа сутринта на 21 май.

Около 3 часа, чрез разбиване на входната врата на къща на ул.“А.С.Пушкин“ в Неделино, неизвестни лица нахлуват в жилището. То е било обитавано от мъж и жена, съответно на 60 години и на 59 години. Чрез използване на физическа сила те са отнели сумата от около  800 лв. и дебитна карта на името на 81-годишна жена.

Семейството пък било държано заключено в банята. Веднага след сигнала всички входно-изходни точки на областта бяха блокирани от полицията. От извършителите обаче нямаше и следа.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, чийто резултат се очаква.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0