Дни преди крайния срок: 3 350 фирми подали декларация в НАП

Дни преди крайния срок: 3 350 фирми подали декларация в НАП

3 350 юридически лица са подали в офиса на НАП в Кърджали годишните си данъчни декларации по чл. 92 от Закона за корпоративното под

3 350 юридически лица са подали в офиса на НАП в Кърджали годишните си данъчни декларации по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане до момента, съобщават от офиса на приходната администрация в Кърджали. Това е около 98 % от подадените през миналата година декларации.
От НАП напомнят, че срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане е 30 юни. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец  № 6 с общия размер на дължимите  за предходната година осигурителни вноски. 
30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.
Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис (КЕП).
Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0