Дисидентът е в „девета глуха“, „възродителният паразит“ – начело на листата!

Дисидентът е в „девета глуха“, „възродителният паразит“ – начело на листата!

Да гласуваш за „парашутист“ е все едно да си плюеш на сурата! Това го казва избирател-доайен от Кърджали. Той помни много

Да гласуваш за „парашутист“ е все едно да си плюеш на сурата!

Това го казва избирател-доайен от Кърджали. Той помни много листи с кандидати. В тях е имало и „лъвове“, но и „мишки“. Последните дори излиняват в спомените.

Но най-много го дразнят „парашутистите“, които нямат нищо общо с Родопите, а за Кърджали дори имат лошо мнение, но предизборно лицемерничат.

Какво значи да не намериш местен, свестен и известен за водач на листа в Кърджалийски многомандатен район, а да пратиш някой от София или още по-лошо – от някаква друга област. Това означава, че началниците в партията смятат, че местните активисти просто са „лош мат`риал“.

Такива ги реди нашият приятел и вероятно е много прав, защото измежду 126 кандидати за депутати, вписани от кърджалийската Районна избирателна комисия, трудно ще се намери някой да му опонира. Много е подготвен на тема „политика“!

 

*

Има и по-зле.

Една партия, която се кичи, че е „демократична“, е успяла да вкара в листата си дисидент. Похвално. Адмирации.

Човек, който е лежал години в затвора, защото е отказал да даде майчиното си име и вяра на възродителите.

Голяма работа трябва да е тази партия!?

Щеше да е голяма, ако беше поставила достойния човек начело на листата, а не в „девета глуха“ – обидно третиран като пълнеж. Нали се сещате, малко „шарения“, „екзотика“, биография – достойна за партията, но дотам.

Вместо това, „демократичната“ партия поставила на първо място „възродителен паразит“.

Човекът, който се е опълчил срещу тоталитарната власт, дал е златните си години за името и вярата, сега е вписан в листата просто ей тъй – за участието. А онова нещо, което заради някаква си заплата по „татово време“, се е срамувало от името, майка си и вярата, че дори се напъвало да открива българския си корен, на първо място в листата?!

Направо си скрийте партията! Всичко останало е лицемерие.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0