Директорът на „Нетинфо“: Опитват се да ме отстранят

Директорът на „Нетинфо“: Опитват се да ме отстранят

Изпълнителният директор на Нетинфо Христо Христов съобщи във „Фейсбук“, че мажоритарният собственик на фирмата се опитва да го отстрани от позицията.

Изпълнителният директор на Нетинфо Христо Христов съобщи във „Фейсбук“, че мажоритарният собственик на фирмата се опитва да го отстрани от позицията. „Пародията продължава“, написа той с допълнение: „Ето какво пишат до моите служители в Нетинфо: “Междувременно, до вземане на решение от Съвета, моля да считате правата на Христо като Изпълнителен директор за суспендирани. За всички въпроси от неговата компетентност се обръщайте към мен. Поздрави Николай Андреев, председател на СД на Нетинфо АД”.
Според Христов такова отстраняване е в нарушение на закона и сключените договори. „Ники, горните ти действия са грубо нарушение, както на Устава на „Нет Инфо“ АД и на Търговския закон, така и на сключения Договор между акционерите „Нет Инфо“ АД, които изрично предвиждат изисквания, ред и процедура за назначаване на изпълнителния директор“, посочва той.
Вчера Христов излезе с позиция по повод решението на журналисти от Gong.bg да напуснат, в която обяви, че от купуването на медиите от Кирил Домусчиев и брат му (в пакет с Нова телевизия) там е започнал да бъде упражняван сериозен натиск върху редакторите и журналистите в сайтовете за публикуване на определен тип новини, които са съмнителни. Той допълни, че като изпълнителен директор и съдружник в „Нетинфо“ остро критикува и се разграничава от случващото се в новинарския отдел на компанията.
След позицията на Христов от Нова Броудкастинг Груп ЕAД отговориха, че отхвърлят казаното от него. Като мажоритарен собственик на НетИнфо „Нова броудкастинг груп“ отхвърля обвиненията за намеса в редакционната политика на НетИнфо, отправени в разпространена позиция на изпълнителния директор и миноритарен акционер на НетИнфо Христо Христов. Ръководството на НБГ заявява, че изнесените от Христо Христов факти са некоректно и манипулативно представени, като се експлоатира важната за журналистическата общност и цялото обществото тема за свободата на словото“, се казва в становището на компанията. Ж

COMMENTS

WORDPRESS: 0