Директорът на Езиковата: Отварянето на басейна ще ни струва 11 000 лева, трябва ни помощ!

Директорът на Езиковата: Отварянето на басейна ще ни струва 11 000 лева, трябва ни помощ!

„Водните спортове в Кърджали към настоящия момент нямат възможност да ползват функциониращ басейн, в който да могат да провеждат

„Водните спортове в Кърджали към настоящия момент нямат възможност да ползват функциониращ басейн, в който да могат да провеждат тренировки! Все още няма договореност между Общината и Езиковата гимназия за плувния басейн“.

Това се посочва в позиция на директора на ЕГ „Христо Ботев“ Даниела Павлова.

Припомняме, че преди дни от Общината обявиха, че басейнът на ЕГ „Христо Ботев“ ще се използва, както от ученици, така и от водните клубове в Кърджали. За тази цел са проведени разговори между кмета и директора на учебното заведение.

Според Даниела Павлова обаче, към настоящия момент образователната институция няма финансовата възможност да посрещне разходите, които, по разчети, ще надхвърлят 11 000 лева месечно. Тя подчерта, че в качеството на директор, отговорен за цялостната дейност, в това число и за управление на финансовите средства, тези допълнителни разходи биха натоварили непосилно бюджета на училището, което ще е в ущърб за издръжката на учебното заведение, ако не бъдат преведени допълнителни средства.

Ръководството на гимназията изразява своята подкрепа за пускането на басейна, но е необходимо да се сключи договор между училището и община Кърджали, в който ясно да бъде очертан финансовият ангажимент на общинска администрация, се посочва в позицията на учебното заведение.

„От страна на общината ще имате пълното съдействие както от организационна гледна точка, така и от финансова“, пък заяви д-р инж. Хасан Азис по време на огледите на съоръжението преди дни. Той посочи, че за ремонта на басейна общината е вложила близо 300 000 лева собствени средства.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0