Дипломи, усмивки и… дезинфектанти! Започва ваканцията за 478 малки ученици в „Славейков“

Дипломи, усмивки и… дезинфектанти! Започва ваканцията за 478 малки ученици в „Славейков“

155 първокласници получиха своите удостоверения в СУ“П.Р.Славейков“. При спазване на всички противоепидемични мерки

155 първокласници получиха своите удостоверения в СУ“П.Р.Славейков“.
При спазване на всички противоепидемични мерки и санитарно-хигиенни изисквания училищният двор бе разделен на сектори за всяка една от седемте паралелки във всеки випуск 1-3 клас, като секторът представлява своеобразна класна стая на открито. Всеки класен ръководител посреща възпитаниците си с усмивка и дезинфектант в ръка.
В 9 часа започна тържеството за първокласниците, в 10 ч – за второкласниците, а в 11 ч – за децата от третите класове. Така се предотврати струпване на много хора, а и всеки випуск получи своята самостоятелност за организиране на празника и по-голямо внимание към всеки отделен ученик.
Директорът Милко Багдасаров откри всяко от тържествата по различен начин, но общото послание бе благодарност към всички деца и родители за отдадеността към учебния процес в периода на социалната изолация, за желанието, с което се включиха в онлайн конкурсите и изпяването на химна „Върви, народе възродени“, за мъжеството, с което понесоха липсата на общите преживявания в училище. „Знаете, че ние сме едно голямо семейство и си липсваме, когато не можем да бъдем заедно“, сподели Багдасаров. Родители от трите випуска по своя инициатива изказаха от микрофона своята благодарност към учителите и децата си за чудесната работа, която свършиха от домовете си за успешното приключване на учебната година.
155 първокласници получиха своите удостоверения в училището за шампиони. Общо 478 са славейковските ученици от 1 до 3 клас, за които днес бе последният учебен ден.
Весела ваканция на малчуганите! 
24rodopi.com  

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0