Дипломи, награди, клетва и торта в „Славейков“

Дипломи, награди, клетва и торта в „Славейков“

Зрелостниците от най-успешния випуск на СУ "Петко Рачов Славейков" получиха дипломите си на тържествена церемония в двора на училището.

Зрелостниците от най-успешния випуск на СУ „Петко Рачов Славейков“ получиха дипломите си на тържествена церемония в двора на училището. Пространството пред сцената отново бе превърнато в гостоприемно място за абитуриентите, които за последен път бяха в ролята на ученици.

Директорът Милко Багдасаров с голямо вълнение пожела на порасналите деца не само да вървят по пътя, но и да създават нови пътища. Защото знаят, могат и винаги помнят откъде са тръгнали и накъде отиват. 

Класните ръководители на трите паралелки Галина Стефанова, Васил Визев и Венелин Башев сами обявяваха имената, а директорът връчваше дипломите.

С 30 плакети за отличен успех и особени заслуги награди Багдасаров най-добрите от випуска. Започна с Ивелина Филипова, която е с пълен отличен успех в дипломата след две пълни шестици на държавните зрелостни изпити – по български и английски език. Още две са пълните шестици на матурата по български – на Гергана Ангелова и Атанас Ников. По английски пък пълен отличен получиха още Теодора Байрактарова и Александра Гарипова. Голяма гордост е и пълната шестица на матурата по физика на Серкан Шефкет.

Теодора Байрактарова обяви подаръка от випуска, който вече е вграден в сградата, която ще помни стъпките им – прекрасна дърворезба със символа бухалче и послание с благодарност.

Церемонията продължи с клетвата, която по традиция възпитаниците на „Славейков“ дават на дипломирането си. Тази година я прочете Стилян Моллов – знаменосец на училището. Веднага след „Кълна се!“ вече официално завършилите млади хора пуснаха символично по един балон в небето. Зазвуча песента „Клетва“ и целият випуск се качи на сцената, за да я изпее.

Облечените в тоги славейковци си обещаха винаги да останат свързани с училището си и хвърлиха шапките.

Торта със снимка на всички абитуриенти от бала и коктейл, подготвен от екип на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, помогнаха на всички по-лесно да преглътнат сълзите на тъга, радост и очакване едновременно.  

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0