Деца от Черноочене издават сборник с митове и предания от региона!

Деца от Черноочене издават сборник с митове и предания от региона!

Учениците от Средно училище “Христо Смирненски“ в село Черноочене, с ръководител Юлия Чортленева, отново се представиха

Учениците от Средно училище “Христо Смирненски“ в село Черноочене, с ръководител Юлия Чортленева, отново се представиха успешно. На Олимпиада по гражданско образование те се класираха на национален кръг в 3-та възрастова група с проекта „Обичаш ли да четеш“.
Проектът е групов, с участието на учениците Айсун Али, Вилдан  Махмуд, Гюляй Дауд, Севилай  Салим, Синем  Мехмед, Туче Муса и Юсеин  Кадир. За защита на националния кръг се допуска само 1 ученик. Избрали са да ги представя Айсун Али, каза Юлия Чортленева
„От началото на учебната година провеждаме с учениците различни дейности“, каза ръководителката Юлия Чортленева.
Основните реализирани задания бяха провеждане на анкета „Обичаш ли да четеш?“, среща с писателя Нидал Алгафари, акциите „Библиотеката в клас“, „Подари книга на първокласник“, „Дари книга-получи усмивка“ и провеждане на коледен благотворителен базар.
Кулминацията на проекта ще е издаването на сборник „Черноочене в миналото и днес“. Учениците издириха, записаха и събраха митове, легенди, предания за села, местности в община Черноочене. Кметът Айдън Осман пое ангажимент общината да финансира изцяло издаването на сборника, който ще е уникален за района.
Идеята на тази олимпиада е да се разработват проекти по социално значими теми, да се включва и местната общност и да се реализират част от дейностите до защитата. Ние ще реализираме всичките, каза Юлия Чортленева.
На снимката: Във фоайето на общинската администрация с кмета Айдън Осман по време на коледния базар през декември м.г.
Исмет ИСМАИЛ
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0