Децата от Италия са здрави, на „свобода“ от утре!

Децата от Италия са здрави, на „свобода“ от утре!

Децата и техните учители от Кърджали, които се завърнаха по спешност от Италия, са здрави и карантината им приключва на 11 март. Тов

Децата и техните учители от Кърджали, които се завърнаха по спешност от Италия, са здрави и карантината им приключва на 11 март. Това обяви за „24х7 Родопи“ шефът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.
Припомняме, че 8 ученици и двама техни възпитатели прекараха 16 дни край Милано по образователен проект по програмата „Еразъм+“. Опасната зона с множество случаи на коронавирус в Италия обаче наложи групата да се завърне преди края на съвместното обучение.
Нито едно от децата и техните учители не прояви симптоми при първичните прегледи при завръщането им. Те обаче трябваше да прекарат 14-дневен карантитет период в домашни условия. Тяхното състояние бе следено от здравни инспектори и личните им лекари. Симптоми за коронавирус не са били проявени.
Хора от Кърджали, върнали се от чужбина, обаче не са спазвали карантината, посочи д-р Виктор Кирчев по време на заседанието на Кризисния щаб във връзка със случаите на коронавирус в страната.
Всичко по темата – във всекидневника „24х7 Родопи“

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0