"Десант" на багери в Ардинско, реализират мащабен проект за водоснабдяване

"Десант" на багери в Ардинско, реализират мащабен проект за водоснабдяване

Започна реализацията на мащабния проект за водоснабдяване на 3 населени места в община Ардино по програмата за развитие на селските

Започна реализацията на мащабния проект за водоснабдяване на 3 населени места в община Ардино по програмата за развитие на селските райони.
„Реконструкция и рехабилитация на водопроводна мрежа“ ще се реализира в Бял извор, Ябълковец и Брезен. Проектът е на стойност 4 441 969 лева без ДДС.
Мрежата в село Бял извор (на снимките) ще се изгради на три основни етапа, като водопроводната зона е разделена на три зони – първата обхваща територията на бившето село, сега квартал Диамандово, а втората и третата зона са висока и ниска зони на село Бял извор.
По отношение на село Ябълковец е предвидено да се подмени част от съществуващата водопроводна мрежа, а именно тръбопроводите.
За село Брезен е предвидено да бъде подменена частта от съществуващият водопровод DN125 азбестоцимент, намираща се извън горските зони, както и на водопроводите до махалите Кърбашлар, Бузалар и Хаджълар. Ще се подмени и водопроводната мрежа на махала Хаджълар.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0