Депутати от ДПС: Преизбираме Карадайъ през декември за председател до 2023-та!

Депутати от ДПС: Преизбираме Карадайъ през декември за председател до 2023-та!

Доган: Карадайъ е находка, трябва да го пазим и развиваме ДПС ще проведе националната си конференция през декември, като сигурен пр

Доган: Карадайъ е находка, трябва да го пазим и развиваме

ДПС ще проведе националната си конференция през декември, като сигурен председател за още три години е Мустафа Карадайъ. Това разкриха пред 24rodopi.com народни представители от Движението.

През октомври и ноември ще се проведат общинските и областни конференции на ДПС, а най-късно до края на декември и отложената национална конференция. Някои от общинските партийни форуми се проведоха в началото на годината, но внезапната поява и разпространението на COVID-19 и обявеното извънредно положение в България на 13 март 2020 година блокираха отчетно-изборния процес в ДПС. На повечето от проведените общински събрания Карадайъ бе предложен за председател на ДПС за още един тригодишен мандат.
Почти изключено е срещу Мустафа Карадайъ да бъде издигната друга кандидатура. Причината е, че още в края на миналата година той е получил подкрепата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
Както първи 24rodopi.com разкри тогава, по време на коледно-новогодишния купон в така нар. „Сараи“, в речта си пред актива Доган обявил, че Карадайъ е находка, явление. „Трябва да го пазим и развиваме“, отсякъл почетният председател.
При условията на демокрация всеки може да се опита да стане председател на ДПС, но опитът да заеме мястото на Мустафа Карадайъ е все едно да тръгне с колело да покорява Луната – с тези думи Ахмед Доган „приземил“ вътрешно-партийните интриганти и кандидатите да заемат мястото на Карадайъ. Политикът от Борино трябваше да бъде преизбран на 26 април, но това ще се случи през декември, ако Националният оперативен щаб за борба с коронавируса не въведе нови ограничения, и ще ръководи партията поне до декември 2023 година.
Нов председател пък ще си избере Младежкото ДПС.
Очаквайте подробности
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0