Ден на розовата фланелка

Ден на розовата фланелка

По традиция в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ бе отбелязан световния ден за борба с тормоза в учил

По традиция в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ бе отбелязан световния ден за борба с тормоза в училище, известен още като „Ден на розовата фланелка“. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище.

В часа на класа учениците от 10а клас с желание се включиха в образователни игри на платформата на Kahoot!, подготвени от училищния психолог г-жа Зейние Мехмед и г-жа Пламена Дюлгерова, учител по професионална подготовка. Голям интерес предизвика играта за безопасното сърфиране в интернет, чрез която получиха знания за опасностите от кибертормоза. Двамата най-добре представили се в игрите ученици получиха сертификат за активно участие в инициативата.

Учениците подготвиха презентация, оформиха кът с розови тениски и постери с послания към своите връстници. Денят приключи с флашмоб с участие на Ученическия съвет и учители от гимназията.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0