Денят на победата в Крумовград: Цветя за загиналите и почит към последния ветеран!

Денят на победата в Крумовград: Цветя за загиналите и почит към последния ветеран!

С поклонение и минута мълчание в знак на почит към загиналите наши сънародници във Втората световна война, в Крумовград бе отбеляза

С поклонение и минута мълчание в знак на почит към загиналите наши сънародници във Втората световна война, в Крумовград бе отбелязана 75-ата годишнина от победата над хитлерофашизма.
Кметът на общината Себихан Мехмед, нейните заместници инж.Абидин Хаджимехмед и Неждие Акиф, и група младежи от общината, положиха венци пред паметната плоча на загиналия на фронта в Унгария крумовградчанин подпоручик Емил Колев Харалампиев и пред паметника на загиналите воини през 1913 г.
Ден преди празничния 9 май, кметът на общината посети в дома му единствения жив участник в съпротивата, Юсеин Мехмед Мемиш от с.М.Девесил. Кметът отправи топли думи на благодарност към ветерана от войната за това, че е оставил частица от младостта си, но изпълнил с чест патриотичния си дълг, като му връчи парична награда с пожелания за спокойни старини, здраве и дълголетие.
Кметът, нейните заместници и кметовете на селата Девисилово, Малък и Голям Девисил и Девисилица, положиха венец пред паметника, издигнат в местността „Паметника“ в чест на загиналите от района участници във войната, където всяка година в навечерието на 9 май се провеждаше голям селищен празник.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0