Делта чука на вратата, а… българинът ще посрещне четвъртата вълна с маска, купена по време на първата!

Делта чука на вратата, а… българинът ще посрещне четвъртата вълна с маска, купена по време на първата!

Мерките не се спазват и слагането на маски е почти пожелателно, а в същото време има все повече болни и все повече положителни резултат с коронавирус,

Мерките не се спазват и слагането на маски е почти пожелателно, а в същото време има все повече болни и все повече положителни резултат с коронавирус, което е изключително притеснително, отбеляза тя.

Според нея морето не е единствената причина, поради която има повече болни.

Както 24rodopi.com писа преди седмици, ръстът за новите случаи на COVID-19 в област Кърджали се дължи на пристигналите в родния край гурбетчии от Западна Европа и изселниците от Турция, както и на завръщащите се от почивка местни жители.

От 1 юли тази година лекарите не получават 1 000 лева, а само 250 лева, защото нивото на заболеваемост било ниско. Личните лекари искат ред и правила, които да бъдат ясни и да се спазват.

„Ние искаме да има яснота какво и как ще се прави в лечението с хората, които са оставени под домашно лечение. Домашните посещения е нонсенс, защото личните лекари трябва да се грижат за всички пациенти, които нямат коронавирус, а имат много други заболявания. Личните лекари не могат да станат свързващо звено между заразните и незаразните“, твърди д-р Николова. Тя посочи, че няма европейска държава, където да е въведено домашно посещение при болни с коронавирус. Д-р Николова призова учителите да се ваксинират, защото делта вариантът е изключително заразен. Делта вариантът отваря вратите ни и влиза в домовете ни. Тази вълна ще бъде вълна на пациентите, които не са ваксинирани, предупреди д-р Николова. Медикът допълни, че за много вирусни заболявания няма лекарство и за това са измислени ваксините.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0