Дебютиралият на 15 години в Първа лига Радослав Узунов: Малко трудно съчетавам училището с футбола!

Дебютиралият на 15 години в Първа лига Радослав Узунов: Малко трудно съчетавам училището с футбола!

“Малко трудно съчетавам училището с футбола. Нямам много време, но винаги се опитвам да бъда подготвен по различните предметиR


“Малко трудно съчетавам училището с футбола. Нямам много време, но винаги се опитвам да бъда подготвен по различните предмети”, казва пред „24 часа“ играчът на „Арда 1924“ Радослав Узунов, който записа името си в историята на българския футбол като най-младият дебютант в Първа лига.

Както вече 24rodopi.com писа, наставникът на „Арда 1924“ Николай Киров пусна в игра тийнейджъра, който е на 15 години и 1 месеца, в мача срещу „Царско село“ в столицата, който бе спечелен от домакините с 4:0.

Любим учебен предмет на Радослав е английският и съжалява, че няма време да се занимава с компютри.

По играта на зеления терен се запалил покрай баща си и дядо си, които редовно гледали футболни мачове. Никой от тях обаче не се е занимавал сериозно със спорт.

За големия футбол го откриват треньорът на “Арда 1924” Николай Киров и помощниците му. Те гледали мач на юношеския отбор. “Явно харесаха нещо в мен, повикаха ме на тренировка с големия отбор. От началото на ноември миналата година тренирам с батковците”, разказва Радослав Узунов. Казва, че въпреки възрастта си се чувства добре в “Арда”.

“Батковците се държат изключително добре с мен. Имам пълен комфорт, чувствам се отлично в отбора”, подчертава талантът. За него, да играе с по-големи, не е нещо ново. Още от 4-и клас тренира с футболисти, родени през 2004 и 2003 г. През 2019-а след турнир в Банско получава покана да играе за “Берое” (Стара Загора). Приема и играе с този отбор през зимата. После се завръща в “Арда” въпреки поканите от други отбори.

Талантливият кърджалиец получи трета повиквателна за националния юношески отбор за лагер в Загреб.

Снимка: ПФК „Арда 1924“

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0