Двойно са нараснали приходите от мината на Ада тепе

Двойно са нараснали приходите от мината на Ада тепе

Приходите на златодобивната компания Dundee Precious Metals (DPM) от мините й в Крумовград и Челопеч са се увеличили повече от два пъти


Приходите на златодобивната компания Dundee Precious Metals (DPM) от мините й в Крумовград и Челопеч са се увеличили повече от два пъти за първите девет месеца на 2020 г. спрямо същия период на миналата година. Към края на септември общите приходи от двете мини са достигнали 345.8 млн. долара, а нетната печалба е близо 168 млн. долара, показва отчетът на канадската компания.

До края на годината DPM ще приключи задълженията си по договора за предварителна продажба на част от златото от новата мина, който беше сключен през 2016 г. с BNP Paribas като водеща страна, Canadian Imperial Bank of Commerce, Уникредит Булбанк и централната банка на Канада. Съгласно споразумението компанията получи авансово плащане от 50 млн. долара срещу приблизително 9% от очакваната продукция за 2019 и 2020 г. Средствата бяха използвани като част от финансирането за разработване на мината и изграждане на съоръженията край Крумовград, а цялата инвестиция достигна 165 млн. долара.

Очаквайте подробностите

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0