Две отличия за „Дънди“ за отговорен бизнес в Крумовград!

Две отличия за „Дънди“ за отговорен бизнес в Крумовград!

„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД получи две отличия по време на осемнадесетото издание на годишните награди за отговоре

„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД получи две отличия по време на осемнадесетото издание на годишните награди за отговорен бизнес, организирано от Българския форум на бизнес лидерите.

„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград заедно в развитието на устойчиви бизнеси и създаването на нови работни места, независими от минната дейност“ е проектът, с който дружеството завоюва почетното трето място в категорията „Инвеститор в обществото“. Благодарение на учредения през 2019 г. „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“ бяха реализирани общо 20 проекта и създадени 52 работни места на стойност 3 596 930.56 лв.


Министърът на финансите Асен Василев връчи наградата в тази категория, която се оказа и най-оспорвана.

Второто място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условия на труд“ беше спечелено, благодарение на проекта, чрез който „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД инвестира в изграждането на умения за работа в минната индустрия в неминен регион. Към днешна дата работещите в компанията са 293, като 45 от тях са жени. 97% от служителите са местни жители, със специфични знания и умения за работа в тази сфера, придобити в дружеството, благодарение на ангажираността на компанията да обучи служителите си, да им даде нов и полезен опит, да създаде едни устойчиви основи за едно по-добро и стабилно бъдеще.

Наградата беше връчена от министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Тазгодишните награди за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие са много специални, тъй като всички проекти са реализирани в годината, изпълнена с най-много предизвикателства заради пандемията. Въпреки това 79 компании от всички сектори се включиха със своите 111 проекта в шест различни категории. Най-многобройни бяха кандидатурите за титлата „Инвеститор на годината“, следвани от „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“. На четвърто място се нареди „Маркетинг, свързан с кауза“, на пето „Инвеститор в околна среда“, а на шестото място беше категорията „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0