Две дела в съда „До 50 бона за разходка при карантина“

Две дела в съда „До 50 бона за разходка при карантина“

Общо две дела за нарушаване на мерки по наложена карантина са образувани до този момент в районните съдилища в област Кърджали. Случ

Общо две дела за нарушаване на мерки по наложена карантина са образувани до този момент в районните съдилища в област Кърджали. Случаите са в Кърджали и Момчилград, съобщават от Окръжен съд-Кърджали.
Първите заседания са насрочени за 4 юни в Районен съд – Кърджали и на 5 юни в Районен съд – Момчилград.
Както 24rodopi.com вече писа, в Кърджали обвиняем е 33-годишен мъж. Той се е прибрал в края на март от Германия и декларирал, че ще изкара 14-дневната карантина в наследствена къща в чернооченското село Комунига. При полицейска проверка не е открит на адреса, а в близката градина, където отишъл на разходка.
В Момчилград пред съда ще застане 28-годишен мъж. При внезапна проверка за спазване на наложената му карантина след завръщане от чужбина, той не е открит на посочения от него адрес в града. На полицейските инспектори мъжът обяснил, че е отишъл до магазина.
И в двата случая мъжете са обвинени по чл. 355, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Предвиденото наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0