Два респираторни апарата за болницата в Кърджали от депутата Делян Пеевски

Два респираторни апарата за болницата в Кърджали от депутата Делян Пеевски

Дарителската кампания за битката с коронавируса набира скорост и днес се очаква по сметката на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“

Дарителската кампания за битката с коронавируса набира скорост и днес се очаква по сметката на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ да има над 100 000 лева.
Припомняме, че депутатът от ДПС Делян Пеевски бе първият голям дарител на регионалната болница в Кърджали. След апелите на ръководството на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, кметовете на общини, различни организации с идеална цел, последваха серия от дарителски жестове.
Новината към днешна дата е, че болницата в Кърджали ще получи два респираторни апарата от Делян Пеевски, който бе посочен от Националния оперативен щаб като най-големият дарител в страната.
След като дари за нуждите на големите столични болници „Пирогов“, ВМА и „Александровска“ над 1,3 млн. лв., народният представител покрива нуждите и на здравните заведения в страната.
Припомняме, че кърджалийската болница разполага с 5 обдишващи апарата, като се нуждае от още 5, всеки от който струва над 30 000 лева. Другият проблем е, че дори да се осигурят средства, има затруднения при осигуряването и доставката на най-търсеното медицинско оборудване в света в момента.
Освен осигурените два респираторни апарата за МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, от екипа на Делян Пеевски съобщиха, че ще бъдат направени дарения и за другите общински болници в региона – в Ардино, в Крумовград и в Момчилград. Здравните заведения ще получат защитни облекла, хирургични маски, медицинско оборудване.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0