Два пъти Гайтански „спирал кранчето“, след загубата от „Апоел“ бил категоричен: Край с „Арда 1924“!

Два пъти Гайтански „спирал кранчето“, след загубата от „Апоел“ бил категоричен: Край с „Арда 1924“!

Загубата на „Арда 1924“ с 0:2 от израелския „Апоел Беер-Шева“ на 22 юли на „Арена Арда“ подтикнала бизнесмена Румен Гайтански към окончателно

Загубата на „Арда 1924“ с 0:2 от израелския „Апоел Беер-Шева“ на 22 юли на „Арена Арда“ подтикнала бизнесмена Румен Гайтански към окончателно решение: Край на финансирането на футболния клуб в Кърджали.

Това разкриха пред 24rodopi.com отлично осведомени източници, запознати с цялата схема на финансиране на кърджалийския отбор.

Два пъти преди загубата на „Сините от Кърджали“ от „Повелителите на камилите“ в евротурнира Лига на конференциите Гайтански спирал паричните потоци към „Арда 1924“ – през април 2020-та и през юли същата година. Предприемачът развързвал кесията отново заради добрите резултати и начертаната от оперативното ръководство картина на оптимизъм – „ако отборът се класира за евротурнирите и отстрани един съперник, бюджетът за сезон 2021/2022 ще се върже“.

Припомняме, че от 4-те български отбора, добили право на участие в евротурнирите тази година, на „Арда 1924“ се падна най-силният съперник. Възпитаниците на Николай Киров загубиха от „Апоел“ първия мач у дома с 0:2, а реванша в израелския град Петах Тиква с 0:4.

Вчера спортният сайт dsport обяви сензационно, че Румен Гайтански вече не е спонсор на „Арда 1924“. „Мога да потвърдя, че Румен Гайтански вече няма да бъде благодетел на „Арда“ Кърджали и спира финансовата издръжка на клуба. Ние до този момент бяхме негови финансови партньори и също се оттегляме“, заявява Стефан Пешев, който е сочен за „дясна ръка“ на Гайтански в бизнес проектите му.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Този проект ми наподобява как Божков взима Левски , казвайки (това е една от ескалацийте на рекета) . Наподобява също и на Цветан Василев как финансира Ботев Пловдив докато унищожиха КТБ и разориха самия него .