Два дни разпити на 21 свидетели по делото „Местан – Ахмед“

Два дни разпити на 21 свидетели по делото „Местан – Ахмед“

21 свидетели ще влязат в съда в Кърджали и ще бъдат разпитани по делото за смъртта на 6-месечното бебе при зверската катастрофа край За


21 свидетели ще влязат в съда в Кърджали и ще бъдат разпитани по делото за смъртта на 6-месечното бебе при зверската катастрофа край Загорско.

Делото „Местан-Ахмед“ започва на 17 май. В първия ден предстои да бъдат изслушани показанията на 13 души. На следващия ден пък в залата се очаква да влязат 8 свидетели, научи 24rodopi.com.

Припомняме, че стартът на делото бе отложен за средата на май заради пандемията от коронавирус и противоепидемичните мерки.

През февруари съдът даде ход на делото.

 

Окръжните магистрати в Кърджали посочиха, че няма допуснати отстраними съществени нарушения и процесът може да стартира в началото на април. Първото заседание трябваше да се проведе в рамките на два дни-на 5 и 6 април, с разпит на свидетели. Новите дати са 17 и 18 май.

Обвинени за съпричиняване на смърт по непредпазливост при катастрофата са Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на главния път между Кърджали и „Маказа“ на 14 април 2019 година. Автомобилите на политика и семейство Ахмед се сблъскаха при опит на Лютви Местан да се включи в движението от разклона за Загорско.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0