Двама са кандидати за директор на театъра в Кърджали: Гълъб Бочуков и Димитър Атанасов

Двама са кандидати за директор на театъра в Кърджали: Гълъб Бочуков и Димитър Атанасов

Гълъб Бочуков и Димитър Атанасов сe състезават в конкурса за директор на кърджалийския Театрално-музикален център, посочват от Министер

Гълъб Бочуков и Димитър Атанасов сe състезават в конкурса за директор на кърджалийския Театрално-музикален център, посочват от Министерството на културата. Първият е настоящият шеф на театъра, а опонентът му е актьор в хасковския театър.

Припомняме, че от БСП алармираха как „в последните дни на своето управление правителството на Бойко Борисов ударно назначава и преназначава директори на драматични и оперни театри.

Броени дни преди края на управлението на Борисов са насрочени конкурси и са назначени и преназначени директорите на драматичните и оперни театри в Смолян, Кърджали, Хасково, Силистра, Пазарджик, Велико Търново, Плевен и Стара Загора, твърдят от БСП.

Конкурсът се провежда чрез разглеждане на представени документи и концепция за развитието на театъра и събеседване, е отбелязано в сайта на културното ведомство.

12-членна комисия ще реши дали подписалият договор с Министерство на културата през ноември 2016 година Бочуков ще продължи да ръководи театъра или концепцията на Атанасов е по-добра.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0