Двама пияни, един дрогиран: Зад волана с три вида дрога!

Двама пияни, един дрогиран: Зад волана с три вида дрога!

Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Джебел за управление на моторни превозни средства след у

Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Джебел за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотици и алкохол, съобщиха от полицията.

33-годишен водач на „Фолксваген“ бил проверен на разклона за Стамболово и при направен тест за наркотици резултатът се оказал положителен за амфетамин, метаамфетамин и канабис. Отказана е била кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали.

Около 10 часа във  вторник в областния град бил тестван за алкохол 69-годишен водач на „Ауди“, чиято проба отчела 2,46 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ, а мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали.

При проверка в Джебел тестът за алкохол на 40-годишен водач на „Мазда“ показал 2,04 промила. Мъжът е отказал кръвна проба за анализ, бил е задържан в управлението.

 

Полицаи спряха нерегистриран автомобил

 

Нерегистриран автомобил бил засечен от полицейски служители при операция на територията на РУ-Ардино, съобщиха от Областната дирекция на МВР. При на разклона за село Хромица при проверка на лек автомобил „Тойота“, управляван от 45-годишен, било установено, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая в РУ-Ардино е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс, която се извършва от група „Охранителна полиция“.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0