Двама от ГЕРБ – аут: Без драми и нови уравнения в ОбС, даже е весело

Двама от ГЕРБ – аут: Без драми и нови уравнения в ОбС, даже е весело

„С изключването на двамата съветници от групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Кърджали не се променя нищо. Няма драми, няма нови ур


„С изключването на двамата съветници от групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Кърджали не се променя нищо. Няма драми, няма нови уравнения, няма да има и промени в харчовете за заплати“, коментира пред 24rodopi.com общински съветник от ДПС.

Припомняме, че Огнян Колев Иванов и Веселин Валентинов Желязков бяха изключени  от групата на ГЕРБ.

„ДПС продължава да е първата политическа сила с 23 съветници, ГЕРБ вече е с 9, но пак е втора, БСП са 5 човека, по един имат ДОСТ и „Демократична България“, и сега двама независими, които ще останат, за да поучават по 700-800 лева месечно. Няма драми, даже е весело. На последното заседание Огнян Иванов заяде с бившия си шеф Гроздан Колев, за което се посмяхме, но беше грозно като изпълнение“, добави съветникът.

Иванов иронизирал, че Колев започнал да чете и да разбира законите. Конкретно визирал Закона за устройство на територията.

През януари 2020-та Колев стана председател на групата на ГЕРБ, заемайки мястото на Иванов. Промяната тогава бе обяснена с „лични причини“. За отбелязване е, че по същото време съпругата на Огнян Иванов бе уволнена от Регионалната здравна инспекция, след като стана ясно, че участвала в конкурси, свързани с изхранването на учениците в община Кърджали, с което възникнал конфликт на интереси.

„Иванов и Желязков обявиха, че остават независими съветници. И докато Желязков е пасивен и незабележим, и за него хората научиха покрай скандала, то присъствието на Иванов е от полза за Общинския съвет. Той е от активните“, коментира съветник от опозиционна сила.

На 17 април е било проведено заседание на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Кърджали, на което Огнян Иванов и Веселин Желязков са били призовани да подадат оставки като общински съветници.

„Пълна липса на активност и ангажираност от страна на двама Ви да изпълнявате обещанията, които поехте пред нашите избиратели по време на кампанията за местни избори през 2019 г.“, гласят мотивите на ръководството на ГЕРБ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0