Двама нарушиха карантината

Двама нарушиха карантината

За нарушаване на противоепидемични мерки две проверки са започнати в РУ-Кърджали с постановления на Районната прокуратура, съобщиха от

За нарушаване на противоепидемични мерки две проверки са започнати в РУ-Кърджали с постановления на Районната прокуратура, съобщиха от полицията. Предписания на здравните власти за задължителна карантина не са били спазени от двама жители на областния град. Работата по случаите продължава сектор „Охранителна полиция“ с оглед на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Водачи с нерегистрирани автомобили

Две нерегистрирани моторни превозни средства са били засечени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали, съобщиха от полицията. 67-годишен управлявал товарен „Фолксваген“ и при проверка в село Дядовско станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. С лек автомобил „Ланд Роувър“ в областния град се придвижвал 47-годишен. При направена справка от полицейски служители било установено, че колата е също с прекратена регистрация заради липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по двата случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0