Двама загинали и 57 ранени при 107 ПТП за 5 месеца в региона

Двама загинали и 57 ранени при 107 ПТП за 5 месеца в региона

През летните месеци основните причини за настъпване на пътнотранспортни произшествия са движението с несъобразена скорост, отнемането н

През летните месеци основните причини за настъпване на пътнотранспортни произшествия са движението с несъобразена скорост, отнемането на предимство, неправилните маневри (внезапна промяна посоката на движение, навлизане в насрещното движение), шофирането в условия на преумора, след употреба на наркотични вещества или техни аналози, или алкохол, навлизане в участъци, забранени за движение на определени категории превозни средства.

Това се посочва в анализ на МВР.

От началото на годината до 31 май на територията на ОДМВР-Кърджали са настъпили 107 ПТП, при които има 2-ма загинали и са ранени 57 участници в движението по пътищата. Най-голям – 35, е броят на ПТП от вида сблъскване между МПС, при които е загинал 1 и са ранени 18.

При ПТП с единични МПС (самокатастрофирали) броят на произшествията е 34, а на ранените – 10. При девет инцидента по пътищата са блъснати 9 пешеходци. Един е загинал, а 8 са били ранени. През периода в региона има един блъснат велосипедист.

Шест са произшествията с блъснато животно, отчитат от дирекцията.

Най-голям брой тежки ПТП – 44 (100% от всички 44 ПТП през петте месеца), са допуснати поради нарушения на водачите. При тях са загинали 2-ма (100% от всички) и са ранени 57 (100% от всички 57 ранени през петте месеца) участници в движението по пътищата.

Поради нарушение на пешеходци на територията на ОДМВР-Кърджали не са настъпили ПТП със загинали и ранени.

Настъпилите произшествия с участие на деца през лятната ваканция на м.г. са 8, без загинали, с девет ранени. През миналото лято най-много са пострадалите деца като пешеходци – 4, като пътници – 3, като водачи – 2. Пет са ранените при ПТП на кръстовище.

Снимка: Архив „24rodopi.com“

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0