Да обичаш Расим Муса на инат

Да обичаш Расим Муса на инат

БСП + ГЕРБ = Кърджали остава с омбудсман. Ако днес двете съветнически групи в Общинския съвет са единни, Правилникът за организацият

БСП + ГЕРБ = Кърджали остава с омбудсман.
Ако днес двете съветнически групи в Общинския съвет са единни, Правилникът за организацията и дейността на Обществения посредник на Община Кърджали ще оцелее.
Количественото представителство на ДПС в разпоредителния орган е достатъчно да се приеме решение за прекратяване на правомощията на Расим Муса като Обществен посредник на Община Кърджали, поради придобиване право на пенсия, но не и за прекратяване на дейността на омбудсмана. За да се закрие „сладката служба“ са необходими 2/3 от гласовете в Общинския съвет.

24rodopi.com от години пише, че от омбудсмана на Кърджали файда за кърджалийци няма. Не върши работа. Както неотдавна от ГЕРБ прозряха, общественият посредник е само една „пощенска кутия“. Общинският съветник от БСП Даниел Делчев пък изчисли до стотинка колко пари гълта омбудсманът на града край Арда.
В Кърджали има три вестника със сайтове, които вършат много, ама много повече работа като за обществен посредник. Има и две радиа.
Дразнещото в работата на омбудсмана беше, че хем не работеше, хем дори за отчетите не си даваше зор. Бяха пълни с грешки. Докладите разкриваха не само мъката с пълния и непълен член, но имаше и елементарни пропуски, които всеки завършил 8 клас…
Язък, че омбудсманът е възпитаник на Учителския институт!

Днес пенсионират Расим Муса, но какво следва?
Институцията „Обществен посредник“ остава само на книга (ако математиката „БСП+ГЕРБ“ остане „бетон“ и при дебатите, и при гласуването), но дишащ, можещ и работещ омбудсман няма да има. Щом „кърджалийци имат нужда от тази институция, с ясно очертани законови функции, наложила се като един морален мост между обществото и държавните органи“, редно е Расим Муса да остане още месец-два-три, докато разпоредителният орган избере нов омбудсман.
Щом те обичат на инат, остани на инат! Да подготвиш следващия омбудсман. Когато и да е.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0