Данъчните: Успешна кампания – 8 640 декларации, 30% ръст по електронен път!

Успешно приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица, отчетоха от офиса на приходната администрация в Кърджали

Успешно приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица, отчетоха от офиса на приходната администрация в Кърджали. 8 640 данъчни декларации са подадени към края на работния ден на 30 април. Едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на юни, напомнят от приходната агенция. 
85 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис, като се отчита ръст  на електронното деклариране от над 30 на сто, спрямо 2019 г.
От приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за първи път тази година. Средното време за попълване на формуляра е било тройно по-кратко, спрямо 2019 г., сочи статистиката на ведомството.  
„Отчитаме успешна данъчна кампания 2020 г. въпреки извънредното положение.  Благодаря на колегите  за професионализма и за отлично свършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска“, каза в края на кампанията директорът на офиса на НАП в Кърджали Елван Гюркаш.
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0