Даниел Делчев: Установени са нарушения при съхранението на бутилки с кислород в 3 болници! (видео)

Нарушения при съхранението на бутилки с кислород са установени в 3 болнични заведения в област Кърджали, съобщи областният управител Даниел Делчев. К

Нарушения при съхранението на бутилки с кислород са установени в 3 болнични заведения в област Кърджали, съобщи областният управител Даниел Делчев.

Както вече 24rodopi.com писа, той разпореди проверки от държавните контролни органи в болници, социални заведения, хосписи и др. по повод неприятния инцидент при извършване на ремонтни дейности в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД – Кърджали и последвалата трудова злополука с двама работници. Припомняме, че теч на кислород предизвика пожара в Инфекциозното отделение на 3 юли сутринта, около 8.00 часа.

След извършените проверки, областният управител Даниел Делчев информира:

„МБАЛ «Д-Р АТАНАС ДАФОВСКИ» АД – гр. Кърджали – извършена проверка от Инспекция по труда, констатирани нарушения, съставени и връчени 3 броя Актове за установяване на административно нарушение за:

– Работодателят не е осигурил първоначална проверка след инсталирането и преди пускането в експлоатация на инсталацията в инфекциозно отделение и по всички други участъци, в които са се извършили ремонтни дейности и подобрения по инсталацията и на инсталираните нови кислородни инсталации.

– Работодателят съхранява пълни бутилки с кислород без поставки и специално подготвени гнезда, клетки в складово помещение срещу спешно отделение, и без прегради в помещението с разпределителното табло до кислородната станция на територията на лечебното заведение.

– Работодателят използва складово помещение за съхранение на бутилки с кислород в помещение, намиращо се срещу спешно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, продължение на сградата на ЦСМП, подовете, стените и таваните на което не са равни и от негорими материали, изключващи възможността за образуване на искри при удар.

МБАЛ „ЖИВОТ ПЛЮС“ – гр. Крумовград – извършена проверка от Инспекция по труда, констатирани нарушения по съхранението на газови бутилки, дадени предписания със срок на изпълнение.

МБАЛ „АРДИНО“ – гр. Ардино – извършена проверка от Инспекция по труда, констатирани нарушения по съхранението на газови бутилки, дадени предписания със срок на изпълнение.

МБАЛ „Д-Р СЕРГЕЙ РОСТОВЦЕВ“ – гр. Момчилград, МБАЛ „КЪРДЖАЛИ“ – гр. Кърджали, МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „АВИЦЕНА“ – гр. Кърджали, ЦСМП и филиали на ЦСМП в област Кърджали, ДЪРЖАВНА ПСИХИАТРИЧНА БОЛНИЦА – гр. Кърджали, ХОСПИС „ДОБРОЛЮБИЕ“ – гр. Кърджали, ХОСПИС „ЧЕРВЕН КРЪСТ“ – гр. Кърджали, ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА – гр. Кърджали, ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА – гр. Крумовград, ДОМ ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА – гр. Кърджали – извършени проверки от Инспекция по труда, няма нарушения по отношение на организацията, безопасната употреба и работата със СПО и медицински газове.

Проверките на Инспекция по труда продължават.

Очаквам резултатите от проверките на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, за които също ще Ви уведомя!

Ще бъда благодарен за Вашата бдителност и подадени към държавните структури сигнали за нередности или пропуски, за да реагираме своевременно!

НЕ МОЖЕ ДА ИМА КОМПРОМИС С ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ!“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0