Дама плати 800 лева за куче и… започна тормоз!

Дама плати 800 лева за куче и… започна тормоз!

Кърджалийка плати 800 лева за породисто куче, след което от развъдника й „стъжниха живота“. Дамата бе помъкната по съдилища, за да си върне че

Кърджалийка плати 800 лева за породисто куче, след което от развъдника й „стъжниха живота“. Дамата бе помъкната по съдилища, за да си върне четириногото обратно. Тя дори бе дадена на прокуратурата по обвинение за обсебване…

Жителката на областния град искала да се сдобие с чистокръвен Ваймаранер. От националния клуб на собствениците на тази порода я насочили към развъдник в страната.

Кърджалийката се свързала, а от там я зарадвали, че всеки момент очакват раждането на малки. Когато се появили на бял свят, родопчанката капарирала едно мъжко кученце, предавайки 100 лева. След два месеца, поставени ваксини и издаване на паспорт, жената си получила кученцето, като се срещнала със собственичката край гребния канал в Пловдив. Там кърджалийката дала още 200 лева, а останалата сума от исканите общо 800, щяла да преведе след Великденските празници.

Кърджалийката се прибрала и се заела с отглеждането на кученцето. Десет дни по-късно пък превела и останалите 500 лева. Тогава обаче започнал и тормозът. Собственичката на развъдника настоявала да й бъдат пращани снимки и клипчета на кучето, което и правила кърджалийката. Позвъняванията обаче станали толкова чести, дори през работно време, че родопчанката блокирала телефонния номер на управителката. Последвало изпращане от страна на адвоката на развъдника на писмена покана „за прекратяване на изпитателния срок за гледане”. Кърджалийката върнала писмен отговор, че покупко-продажбата на кученцето е приключила по правилата на гражданското производство и никакви условия не били договаряни. От развъдника върнали по банкова сметка 800-те лева, които жената пратила. Тя пък на свой ред ги препратила отново. От развъдника последвало същото действие, както и блокиране на сметката, за да не се препратят парите отново. Както и жалба до прокуратурата за обсебване на чуждо движимо имущество.

С постановление държавното обвинение прекратило наказателното производство по досъдебното производство. Актът обаче бе обжалван от страна на развъдника.

След месеци наред тормоз и главоболия, на две инстанции съдът в Кърджали потвърди-престъпление няма!

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0