„Г-жа ОЦК“ става зам.-министър на екологията

„Г-жа ОЦК“ става зам.-министър на екологията

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Красимир

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Красимир Живков. На поста е назначена Славея Стоянова, съобщиха от правителствения пресцентър.
Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 година до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.
Славея Стоянова бе изпълнителен директор на ОЦК-Кърджали по времето, когато комбинатът бе собственост на Валентин Захариев. В последните години от управлението на завода, замърсяването на въздуха в Кърджали бе буквално ежеседмично. След фалита на комбината, Стоянова се опита да оглави Регионалната екоинспекция в Хасково.
Припомняме, че Славея Стоянова пое дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ през 2015 година. Бившият изпълнителен директор на ОЦК-Кърджали  спечели конкурс за поста, когато на министерския пост бе Ивелина Василева.
През 2013 г. Стоянова кандидатства пък за началническия кабинет в РИОСВ-Хасково, след като напусна ОЦК. В крайна сметка обаче резултатът й от конкурса не стигна за назначаването й на директорския пост.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0