Гърция удължи мерките за влизане в страната до 25 октомври

Гърция удължи мерките за влизане в страната до 25 октомври

До 25 октомври е удължен срокът на прилаганите до момента временни ограничения и изисквания за влизане в Гърция през сухопътните, морск

До 25 октомври е удължен срокът на прилаганите до момента временни ограничения и изисквания за влизане в Гърция през сухопътните, морските и въздушните граници. Изискванията, които остават без промяна, са част от мерките срещу разпространението на COVID-19.

Продължава да е в сила и условието всички пристигащи граждани да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF), както и да разполагат с генерирания от него QR код. Задължително е пътниците да представят и PCR тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пресичането на гръцката граница. Изискванията се прилагат по отношение на пристигащите с моторни превозни средства, самолет или плавателен съд.

PCR тест не се изисква за шофьорите на камиони, но ако преминават през ГКПП „Илинден – Ексохи“, в кабината може да бъде само водачът, който също трябва да представи предварително генериран QR код.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0